Microsoft je već na više načina jasno dao do znanja da ne namjerava produljiti život svom sustavu za mobilne telefone, Windows Mobile (ranije Windows Phone).

Najnoviji primjer je posebna FAQ stranica kojoj je tema kraj podrške za Windows 10 Mobile. Riječ je o posljednjim, najnovijim modelima telefona s Microsoftovim sustavom. Podrška im prestaje 10. prosinca 2019. – to vrijedi za posljednje modele Microsoftovih mobitela (verzija 1709). Za one malko starije, modele Lumia 640 i 640 XL (verzija 1703), podrška prestaje i ranije, 11. lipnja.

Nakon toga, više nema sigurnosnih zakrpi, nadogradnji sustava, pa ni tehničke podrške. Automatski backup će raditi još tri mjeseca nakon toga, a restore i malko dulje – ali kraj je na vidiku.

Naravno da će Microsoft ispoštovati obaveze prema svojim korisnicima do posljednjeg dana, ali isto tako je jasno da nas Microsoft poguruje prema odlasku. Na jednostavno pitanje Što da korisnici rade sada? (What should Windows 10 Mobile customers do now?) odgovor je jasan: „Obzirom na kraj podrške za Windows 10 Mobile, preporučamo korisnicima da prijeđu na podržani Android ili iOS uređaj.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.