Jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca današnjice i autor svjetskog bestsellera Funky Business koji ima 20 godina iskustva u radu s velikim multinacionalnim kompanijama stiže 12. ožujka u Cinestar zagrebačkog Branimir Centra na najveću regionalnu digitalnu konferenciju – Digital Takeover.

On je ekonomist i vizionar koji je i prije dva desetljeća razmišljao daleko izvan okvira i predvidio poslovni recept koji kompanije godinama slijede, a riječ je o jedinstvenom Dr. Kjellu A. Nordströmu, koji će za domaću publiku održati predavanje na temu Life in The Matrix – Setting the scene for Ultra Modernity

Dr. Kjell A. Nordström u svom će predavanju govoriti o životnom ciklusu kompanija koje se pokreću i propadaju u neprekidnoj interakciji s trenutnim okruženjem. Fokusirat će se na jedinstvene izazove današnjeg svijeta koji su izazvani digitalizacijom, kao i na promjenu paradigme koja zahtijeva neprestano usvajanje novog seta analitičkih vještina. U svojoj prezentaciji problematizirat će razliku između trenutnog monopola i kompetitivne prednosti u svijetu u kojem dijelimo temeljnu bazu znanja.

Ovaj rođeni Šveđanin već 20 godina slovi za neprikosnovenog gurua u svijetu poslovanja i s razlogom ga struka smatra tumačem novog poslovnog svijeta. Na tu poziciju vinuo ga je još 2000. godine njegov apsolutni autorski hit, knjiga Funky Business – Kapitalizam pleše samo s darovitima koja je prodana u nevjerojatnih 300.000 primjeraka što je svrstava u pet najprodavanijih naslova u povijesti stručne literature. U ono vrijeme, knjiga se činila kao vizionarska literatura koja je donosila apstraktne futurističke ideje, neshvatljiva tadašnjoj publici, no danas se ispostavilo da je knjiga u svojoj srži predvidjela sve procese koji se odvijaju u svjetskom biznisu i bez kojih je nemoguće zamisliti uspješno poslovanje. 

Funky Business slijedila je još jedna uspješnica, knjiga Karaoke Kapitalizam koju je također napisao s kolegom Jonasom Ridderstråleom. Ona je prevedena na 23 jezika i potvrdila Nordströma kao jednog od najutjecajnijih svjetskih autora i predavača u sferi biznisa, ekonomije i budućnosti poslovanja. Thinkers50, trenutno najpouzdaniji izvor za rangiranje vodećih mislilaca našeg doba, svrstao ga je na svoju listu 2003. i 2011. godine.

Dr. Kjell A. Nordström doktorirao je na Stockholm School of Economics, gdje je i jedan od osnivača najprestižnijeg programa na fakultetu, The Advanced Management Program – AMP, koji privlači veliki broj skandinavskih direktora. Njegovo znanje željeli su čuti i angažirati mnogi, tako je tijekom karijere bio savjetnik brojnim kompanijama, a svojedobno i britanskoj vladi. Zahvaljujući svojem dinamičnom stilu postao je vrlo cijenjen govornik i održao je predavanja u više od 100 zemalja.

Trenutno se u prodaji može naći i njegova najnovija knjiga Urban Express, u koautorstvu s Per Schlingmannom. Ona govori o tihoj revoluciji, predvođenoj gradovima i ženama te o  svijetu u kojem autori smatraju da će se dogoditi promjene u smislu transformacije multinacionalnih korporacija u multi-urbane korporacije. Također, autori primjećuju da pojam “urbano” postaje novi trend, a gradonačelnici postaju premijeri našeg doba. Kao i do sada, Nordström u svojim djelima donosi revolucionarne ideje ispisane na revolucionaran način, a koliko je Nordström atipičan guru govori i činjenica da se na listi “The Global Gurus Top 30” u kategoriji menadžmenta nalazi se na 23. mjestu u globalnoj konkurenciji, dok je na europskoj razini među pet najboljih. 

Nordström je treći govornik čiji je nastup potvrđen na konferenciji; prethodno je objavljeno da u Zagreb dolaze vodeći švedski brand ekspert, osvajač Lava iz Cannesa, inovator i futurist Johan Ronnestam te Jesper Laursen, osnivač Native Advertising Institutea i vodeći danski stručnjak za content marketing. Za Digital Takeover sprema se iznimno bogat cjelodnevni program i niz predavanja, panel diskusija i interaktivnih inovativnih formata.

Svoje mjesto na Digital Takeoveru možete osigurati uz early bird kotizaciju po cijeni od 1.375 kn do 31.1.2019., dok redovna cijena iznosi 2.400 kn te last minute 2.800 kn. Sve novosti o programu pratite na službenom webu i na Facebooku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.