Vjerojatno ste vidjeli onu reklamu u kojoj poslovni čovjek drži prezentaciju od kuće, savršeno odjeven – do pojasa. Ispod je u gaćama, jer to njegovi sugovornici ionako neće vidjeti.

Ali ako želite ostaviti dobar dojam na sugovornike, nije dovoljno uredno se obući (do pojasa); trebat će i počistiti nered oko vas. Ne želite da vaši sugovornici vide otpatke na stolu, prljavo rublje po stolicama i sav ostali nered, zar ne?

Microsoft o zna, i već je lani uveo background blur u Microsoft Teams, alat za profesionalne videokonferencije. Sada je ista mogućnost ponuđena za Skype (zasada samo za neke verzije za osobna računala). Umjetna inteligencija će prepoznati vaše lice, ruke i kosu – i odrezati sve oko njih. Dovoljno je odabrati ikonu videopoziva, zadržati kursor nad njom sekundu-dvije i uključiti opciju Blur my background.

No, kako smo navikli od proizvođača softvera, objavljen je i disclamier: *Trudimo se da vaša pozadina bude uvijek zamagljena, ali ne možemo jamčiti da će ona uvijek biti zamagljena. Drugim riječima, najveći nered ipak treba pospremiti, umjetna inteligencija neće baš sasvim zamijeniti čistačicu…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.