Nakon predstavljanja svog prvog bezzrcalnog fotoaparata punog kadra, modela EOS R, i pratećeg sustava objektiva s nosačem RF prošlog ljeta, Canon je danas predstavio i drugi fotoaparat u toj seriji: EOS RP.

Taj malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala namijenjen je naprednim amaterima. EOS RP savršen je za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa jer otvara vrata prema svim prednostima sustava EOS R, uključujući i najbrže automatsko fokusiranje na svijetu. Kao Canonov najmanji i najlakši  digitalni fotoaparat punog kadra sa zamjenjivim objektivom svih vremena on nudi vrhunski spoj praktičnosti i lakoće korištenja uz impresivnu kvalitetu slike. EOS RP uz to omogućuje fotografima i videografima da istraže i koriste Canonov portfelj objektiva EF i EF-S.

Cijena i dobavljivost na našem tržištu nisu objavljeni, a na njemačkom tržištu moći će se kupiti već ovog mjeseca, za 1.499 eura s mount adapterom, odnosno 2.499 s RF 24-105 objektivom. Za kasnije je najavljen svenamjenski objektiv RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.