Samsung je danas predstavio novu liniju QLED televizora na Europskom forumu koji se održava u Portugalu.

Najviše pozornosti privukla je serija Q950R koja sliku prikazuje u 8K razlučivosti na ekranu veličine 65″ do čak 98″.

Predstavljeno je i čak pet serija QLED televizora koji sliku prikazuju u „samo“ 4K razlučivosti: Q90, Q85 (ta je serija dostupna samo u Europi), Q80, Q70 i Q60, s ekranima veličine 43″ do 82″.

Kako je i red, nova linija donosi i nove tehnologije, zapravo cijeli niz njih. Samsung izdvaja Ultra Viewing Angle koji jamči oštru sliku i kada se ekran gleda pod oštrim kutom i Direct Full Array koji dodatno poboljšava crnu boju (ona je dosad bila slaba točka QLED-a u odnosu na OLED). No udarna prednost je novi Quantum procesor (Samsungov vlastiti) koji dodatno optimizira zvuk, svjetlinu i sliku općenito, podižući ujedno njenu razlučivost (ako ste se pitali što će vam 8K razlučivost kad hrvatske televizije najčešće ne emitiraju ni u običnoj HD razlučivosti).

QLED

Kada vam dosadi TV program, možete iskoristiti novi Ambient Mode koji će na ekranu prikazati vijesti, vremensku prognozu, fotografije ili slike umjetnina – ili jednostavno pustiti glazbu.

Novi modeli podržavaju čak tri „inteligentna pomoćnika“: Samsungov vlastiti Bixby, Amazonovu Alexu i Googleovog Assistanta, a kako smo ranije najavili, bit će to prvi televizori s podrškom za Appleov iTunes i AirPlay 2.

Televizori novih serija stižu na naše tržište u ožujku, a mjesec dana kasnije očekuju se još prestižniji modeli The Frame (dizajniran kao okvir umjetničkih djela, koje prikazuje kada ne gledate TV program) te The Serif koji će se nuditi u veličinama 43, 49 i 55″.

The Frame
The Frame

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.