Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji dan uoči otvaranja sajma MWC u Barceloni, kineski TCL je predstavio tri nova smartfona i tablet brenda Alcatel. Zajedničke su im izrazito niske cijene, naspram mogućnosti koje inače ne susrećemo u toj klasi.

Najjači od tri nova modela, Alcatel 3 nudi ekran veličine 5,94″ (ostalih 0,6″ je vjerojatno pojeo usjek, notch iza kojeg se krije kamera) moderno izduženog formata 19,5:9 ali ne i pune HD razlučivosti (Alcatel spominje HD+ razlučivost, ali ona zapravo iznosi 1560*720). Tu su i tri kamere (13+5 straga, 8 MP sprijeda) s umjetnom inteligencijom koja sama postavlja jednu od 21 „scenarija“, kako Alcatel zove tipove snimke – scene. U vitkom 2.5D tijelu je i baterija od čak 3500 mAh, skener otiska prsta, utor za mikro SD kartice… A sve skupa Alcatel cijeni 159 eura (za verziju sa 3/32 GB), 189 eura za verziju sa 4/64 GB odnosno 139 € za verziju 3L s nešto slabijim procesorom (Snapdragon 429 a ne 439), manje memorije (2/16 GB), bez skenera otiska prsta i s manje ušminkanim stražnjom stranom.

Alcatel 3

Treći novi model Alcatel 1S za samo 109 eura nudi 5,5″ ekran formata 18:9, tri kamere (13+2 straga, 5 MP sprijeda), bateriju od 3060 mAh i još par osobina koje inače ne susrećemo u njegovoj cjenovnoj klasi: skener otiska prsta ili otključavanje prepoznavanjem lica, umjetnu inteligenciju koja prepoznaje scene, 3/32 GB memorije i utor za mikro SD kartice…

Alcatel 1S

Mobiteli se očekuju na tržištu tijekom drugog tromjesečja, a u drugoj polovici godine stiže četvrti novitet: Alcatel 3T 10, 10″ tablet sa 4G modemom koji će se moći kupiti za 179 eura. Ako vam njegovi stereo zvučnici nisu dovoljno glasni, za 50 eura više moći ćete ga kupiti u kombinaciji s Audio Stationom, koji funkcionira kao „pametni“ zvučnik (Google Assistant odgovara na vaše upite), daje mu dodatne utore i priključke (3,5-milimetarski za slušalice ili bilo koji uređaj koji svira, mikro SD, mikro USB) i puni mobitel – kad je spojen na struju, a radi i bez nje: tada omogućuje dodatnih sedam sati svirke – ali tek nakon tri sata punjenja.

BlackBerry Key2 Red Edition
BlackBerry Key2 Red Edition

TCL je u Barceloni predstavio i prototip preklopnog mobitela DragonHinge, te novu verziju starog modela: crveni BlackBerry Key2 koji na europsko tržište stiže 8. ožujka po cijeni od 779 eura – višoj od originalnog Key2, od kojeg se razlikuje samo po crvenoj boji i nešto dodatnog softvera…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.