Nakon što su Samsung i Huawei izbacili svoje modele mobitela s preklopnim zaslonima, a Royole još lani ekran koji se savija, očito je da imamo novi trend na tržištu. No, ne mogu svi brendovi pratiti (skupi) razvoj takvih tehnologija. Tako, je LG na MWC-u u Barceloni ponudio svoju verziju dodatnog ekrana: Mobitel V50 ThinQ 5G ima futrolu s dualnim ekranom.

Zaštitni poklopac je tako s unutarnje strane postao i touchscreen zaslon. Druga površina nema vlastitu bateriju pa može biti korištena samo dok je povezana pod kutevima od 104 ili 180 stupnjeva. Glavni zaslon ima 6,4 inča, a mobitel koristi Snapdragon 855 čipset i spreman je za 5G mrežu.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

LG je izbacio i zanimljivu tehnologiju na svom novom modelu LG G8 ThinQ. Zahvaljujući 3D kameri, koju LG zove Z kamera, ostvarili su novu razinu biometrijskog identificiranja. Tako se uz otključavanje mobitela prepoznavanjem lica i otiskom prsta, može isto učiniti i – prepoznavanje vena u ruci! LG G8 prepoznaje uzorke žila u vašem dlanu. Otvorite dlan iznad kamere i efekt je isti kao da ste poput Harryja Pottera bacili čaroliju i otključali mobitel.

Još uzbudljivije zvuči najava da gestom dlana – pomicanje ulijevo ili desno može pokrenuti aplikacije, a unutar recimo YouTube aplikacije micanje dlana u smjeru kazaljke sata ili obratno može pauzirati ili pokrenuti video ili kontrolirati jačinu zvuka. LG-jeva tehnologija Air Motion može se koristiti i za javljanje na poziv (ili odbijanje) ili možda i za najjaču stvar – zaustaviti dosadni alarm. Cijena LG G8 se procjenjuje na oko 800 američkih dolara.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

LG je u Barceloni predstavio još tri pametna telefona srednjeg segmenta Q60, K50 i K40. Q60 ima trostruku stražnju kameru i bateriju od 3.500 mAh-a. K50 ima dvostruku glavnu kameru i također jaku bateriju od 3.500 mAh-a, a K40 nešto skromniju bateriju od 3.000 mAh-a te klasični sklop kamera s po jednim objektivom s obje strane.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.