Koliki je najveći kapacitet memorijske kartice koju možete ugurati u svoj mobitel? Mnogi se smartfoni već neko vrijeme hvale da mogu primiti mikro SD kartice od terabajta (1 TB) ali takvih kartica još nema. Prve su predstavljene, danas na sajmu MWC u Barceloni, i moći će se kupiti tek od ovog proljeća.

Danas su oba najveća američka proizvođača memorijskih kartica, kao po dogovoru, predstavila svoje terabajtne adute, dovoljne da na mobitel pohranite 40-ak sati 4K videa, ili par desetaka tisuća fotografija maksimalne razlučivosti. Micron c200 1TB microSDXC UHS-I je ujedno i jedna od najbržih memorijskih kartica: hvali se brzinom čitanja podataka od 95 MB/s, a snimanja do 100 MB/sekundi.

1 TB microSD

Samo par sati kasnije predstavljen je i 1TB SanDisk Extreme UHS-I microSDXC card. SanDisk ističe kako njegova kartica nudi veću brzinu čitanja podataka: 160 MB/s (i pritom ne spominje da malčice sporije snima podatke: 90 MB/s). Što je još važnije, SanDisk je objavio dobavljivost na američkom tržištu, kao i cijenu: paprenih 449 USD, od travnja. Micron je objavio samo da će se kartica moći kupiti u drugom tromjesečju (koje počinje u travnju).

1 TB microSD

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.