Google je složio stvari tako da ne moramo previše brinuti o sigurnosti web preglednika Chrome: on se automatski ažurira, čim se otkriju sigurnosni propusti, No najnoviji propust, takozvani zero-day vulnerability, je očigledno opasniji, pa je Googleov stručnjak za sigurnost Justin Schuh na Twitteru upozorio korisnike da smjesta ažuriraju Chrome na najnoviju verziju 72.0.3626.121.

„Rupa“ u Chromeu najgore djeluje na Windowsima 7, u 32-bitnoj verziji. Opisana je ovdje, ali bez detalja – kako se autorima zloćudnog softvera ne bi dala inspiracija. Ono što se da pročitati „između redova“ je da je propust već iskorišten „in the wild“: da internetom već haraju zloćudni programi koji ga koriste za preuzimanje kontrole nad računalom.

Koju verziju Chromea koristite – možete provjeriti tako da na desktop verziji (na Windows, Mac ili Linux računalima) iz izbornika odaberete Pomoć / O programu Google Chrome. Schuh savjetuje da, čak i ako imate najnoviju verziju, ugasite i ponovno upalite Chrome.

Zasad nije otkriven zloćudan softver na Android i Mac mobitelima, ali preporučuje se da i njih nadogradite na najnoviju verziju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.