Hrvatski startup fortis labor plasirao je na tržište sustav za učinkovitiju naplatu dugovanja kod malih i srednjih poduzeća. Sustav Obavještavanja Mailom, ili skraćeno SOM, je web aplikacija koja djeluje po sličnom principu  kakvog imaju banke i telekomi, samo za mala poduzeća.

„Ono što razlikuje ovu aplikaciju od ostalih sličnih sustava je njezin selektivni automatizam koji neredovitim platišama šalje različite vrste i intenzitet upozorenja. Sustav djeluje po sličnom principu  kakvog imaju banke i telekomi, samo naravno kompletno je cjenovno prilagođen da si ga mogu priuštiti sve male i srednje kompanije. A za mikro poduzeća i obrte smo dodatno smanjili cijene paketa putem referal programa.“, rekao je Milan Gudeljević, COO fortis labora.

„Među hrvatskim tvrtkama gotovo njih trećina uslijed izravne posljedice nemogućnosti naplate svojih potraživanja, u narednom periodu kani povisiti cijene proizvoda i usluga“, navodi Gudeljević.

Što se tiče EU tržišta, ondje se kasni s plaćanjem svakog petog računa, ili se on uopće ne plati, što izravno ugrožava poslovanje svake sedme tvrtke – pojašnjavaju u fortis laboru.

„Konkretnog primjera radi, prema našem istraživanju provedenom među prijevozničkim i logističkim kompanijama unutar EU, u prosjeku, one svoj rad naplate tek nakon stotinjak dana. Dok, s druge strane državi moraju uplatiti sva davanja u roku od trideset dana“, govori Lorenzo Gašparić, CEO fortis labora.

Milan Gudeljević i Lorenzo Gašparić
Milan Gudeljević i Lorenzo Gašparić

Paketi pretplate formirani su tako da si ga sve tvrtke mogu priuštiti, bez obzira na veličinu, a sustav se može isprobati potpuno besplatno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.