Koristite Dropbox? Onda ga vjerojatno koristite na više od tri uređaja (smartfon, laptop, desktop…) da bi vam važne datoteke uvijek bile pri ruci. Ako ga koristite da bi dijelili podatke s kolegama, prijateljima, rodbinom… onda ga sigurno koristite na puno više od tri uređaja.

E pa, nema više toga! Dropbox se od sada može koristiti na samo tri uređaja. Ako ga poželite na više od tri uređaja – morate platiti pretplatu: 10 dolara mjesečno (20$ za premium račun).

To je očito i smisao ovog poteza, koji je potiho objavljen na stranici za podršku Dropboxa: valja platiti.

Dakako, ako Dropbox već koristite na više od tri uređaja – moći ćete ga koristiti kao i dosad. No, čim nabavite novi smartfon, računalo ili tablet – morat ćete ukloniti Dropbox sa svih osim sa dva uređaja, da bi mogli dodati novi.

Sličan je potez preklani uveo i Evernote – ograničenje na samo dva uređaja bez plaćanja – nakon čega je broj korisnika drastično pao. No, Evernote je sada profitabilan.

Dropbox možete nastaviti koristiti besplatno tako da s kolegama, prijateljima i rodbinom podijelite pristup određenim mapama i datoteka (umjesto da s njima dijelite korisničko ime i zaporku) – ili možete prijeći konkurenciji, kako što je Google Drive, Microsoft OneDrive, Box

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.