Apple je danas predstavio dva nova modela iPada.

Nakon pune dvije godine, predstavljen je novi iPad mini. Na prvi pogled, izgleda isto kao (istoimeni) model iz 2015. No 7,9″ ekran je 25% svjetliji, prikazuje veći raspon boja i radi s Apple Pencilom (starim modelom olovke). Sve skupa pogoni A12, isti čip koji pogoni i iPhone XS, a Apple ističe da novi čip omogućuje do 70 posto bolje performanse i upola bolje grafičke mogućnosti.

Od starog modela, novi je zadržao Touch ID skener otiska prsta, Lightning priključak i priključak za slušalice – kojeg nema na iPadu Pro.

Novi iPad mini podržava Apple Pencil

Drugi novi, danas predstavljeni model je iPad Air. Zvuči poznato? Ne, iPad Air dosada nije postojao – to je novi model, jači od običnog iPada a slabiji od iPada Pro.

Novi model ima 10,5″ zaslon i spomenuti A12 čip a podržava Apple Pencil i Smart Keyboard. Teđi manje od pola kilograma a u boku mjeri 6,1 milimetar.

Novi iPad Air s olovkom i tipkovnicom (oboje je dodatna oprema)

Apple nije objavio kada ćemo moći kupiti nove modele u Hrvatskoj. Cijene na američkom tržištu kreću od 399 dolara za iPad mini odnosno 499 za iPad Air, a oba modela dostupna su i s više memorije i modemom za mobilnu mrežu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.