Apple je sinoć predstavio cijeli niz noviteta.

Najkrupniji novitet je Apple TV+, usluga kojom će Apple emitirati serije, filmove i druge TV sadržaje. Kako piše CNN, Apple je pripremio milijardu godina za prvu godinu financiranja vlastitih sadržaja, među kojima su dvije serije Oprah Winfrey, The Morning Show s Reese Witherspoon, Jennifer Aniston i Steveom Carelom, a spominju se i druga poznata imena: Steven Spielberg, J.J. Abrams, M. Night Shyamalan…

Dakako, uz vlastite sadržaje, Apple TV+ će nauditi i sadržaje konkurencije – spominju se HBO, Starz, Showtime, Hulu Amazon Prime Video, ali ne i Netflix, s kojim je Apple nedavno ograničio suradnju.

Apple TV+
Novo sučelje: podsjeća na Netflix

Apple TV+ kreće najesen. Još nije poznata cijena, ali možemo ga očekivati i u našim krajevima. Moći će se pratiti preko Apple TV prijemnika (četvrte generacije), Smart TV-ova  drugih proizvođača, iPhone/iPad uređaja (preko softvera koji izlazi u svibnju) i Mac računala (od jeseni).

Inače, sve najveće TV/medijske kuće najavile su slične streaming usluge za drugu polovicu ove godine (Disney, Warner) ili početak slijedeće (NBCUniversal).

Apple News

Druga nova usluga, Apple News+, nudi vijesti i tekstove iz više od 300 publikacija, ali nama je manje zanimljiva jer zasada nema planova da bude dostupna izvan SAD-a (gdje košta 9,99$ mjesečno) i drugih zemalja gdje se govori engleski.

Apple Arcade
Apple Arcade na Apple TV-u, MacBoou, iPadu Pro i iPhoneu XS

Slijedeća nova usluga, Apple Arcade, nudit će pretplatu na igre. Poput Apple TV+, bit će dostupna i u našim krajevima, od druge polovice godine, na iOS, macOS i tvOS uređajima, a od prvog dana nudit će – kroz pretplatu – stotinjak igara, većinom ekskluzivnih. Već su najavljeni Sonic Racing, Beyond a Steel Sky, LEGO Brawls, Oceanhorn 2, Where Cards Fall, The Pathless i još dvadesetak naslova.

Apple Card
Apple Card: moguće je plaćanje i Mastercardom

Konačno, tu je i Apple Card, kreditna kartica nove generacija, koja će također biti dostupna samo u SAD-u (od ljeta) a ponudit će jednostavno korištenje – nema plastike, sve je dostupno preko mobitela, a račune „potpisujete“ svojim licem ili otiskom prsta. Troška nema; usluga je posve besplatna a svako plaćanje donosi nagradu: 1% na prodajnom mjestu koje podržava podržava Mastercard kartice, 2% na prodajnom mjestu koje prima Apple Card odnosno 3% na Appleove proizvode.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.