Dominik Šutalo, Luka Klinčić i Jakov Sudar nova su tri stipendista Compinga, tvrtke koja se već tri desetljeća nalazi u samom vrhu hrvatskih ICT tvrtki. U samom vrhu, doduše onom obrazovnom, nalaze se i spomenuti studenti preddiplomskog ili diplomskog studija iz nekog od STEM područja (računarstvo, računarsko inženjerstvo, elektrotehnika, matematika, fizika ili informacijske tehnologije) koji su stipendije zaradili svojom izvršnošću i motiviranošću.

Uspjeh navedenih studenata je veći ako se zna da je jedan od kriterija za dobivanje Compingove stipendije bio da se za nju mogu prijaviti samo oni studenti koji su tijekom dosadašnjeg studija imali prosjek ocjena barem 4.0 ili viši. Kao što je bio slučaj i prethodnih godina, svi studenti primat će stipendiju do kraja studija, ukoliko izvršavaju obaveze navedene u ugovoru.

Odabranim studentima stipendije je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić koji je tom prilikom izjavio: „Iznimno sam zadovoljan da imamo kontinuitet već treću godinu zaredom i da pratimo kvalitetne studente do kraja njihovog obrazovanja. Trenutno imamo osam stipendista i troje bivših koji su počeli raditi kao zaposlenici Compinga tako da se ovdje ne radi o jednokratnom ulaganju, već ulaganju u njihovu i našu budućnost. Osim pružanja financijske potpore najboljima, cilj nam je i dalje surađivati s fakultetima i veleučilištima kako bismo već tijekom studiranja prepoznali izvrsne, mlade stručnjake, ponudili im mogućnost dodatnog usavršavanja i stjecanja novih znanja te im na taj način pomogli da budu što uspješniji po završetku fakulteta. Ponosan sam što stipendiranjem studenata sudjelujemo u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.