Na vašem mobitelu se nalazi nešto što bi željeli sačuvati i učiniti dostupnim i preko računala? Štogod to bilo – fotografije, video, datoteke, bilješke, linkovi (web adrese) – postoji jednostavan način da to podijelite sa samim sobom.

A taj jednostavan način nudi – nećete vjerovati – WhatsApp. Dovoljno je da kreirate WhatsApp grupu – odabirom prve naredbe na izborniku: Nova grupa – i ubacite u grupu nekog od vaših kontakata. Ako je to kontakt s kojim želite sve podijelite – super. Ako ne – jednostavno izbacite tu osobu iz grupe, i u grupi ostajete samo vi.

Sad kad imate tu grupu, sve što želite podijeliti sa samim sobom (ili/i sa svojim bližnjima) jednostavno podijelite preko svoje nove WhatsApp grupe. To može biti fotografija, video snimka, bilo koja datoteka, bilo kakav tekst, zvučni zapis ili web stranica… Dovoljno je da iz izbornika odaberete Share / Podijeli, odaberete WhatsApp, pa vašu grupu i – to je to. (Alternativno, u samom WhatsAppu, u vašoj grupi, kliknite na spajalicu desno od okvira za razgovor i odaberite što želite poslati.)

Na računalu, dovoljno je da odete na web adresu web.whatsapp.com. (Ako nikad dosad niste koristili WhatsApp na računalu, pojavit će se upute kao na donjoj slici – poslušajte ih i za pola minute ste gotovi.)

Postoji, međutim, jedno ograničenje: WhatsApp možete koristiti samo na jednom računalu. Ako vam to nije dovoljno – ili naprosto ne želite koristiti WhatsApp – preporučamo specijaliziranu aplikaciju za dijeljenje (svega) između neograničenog broja mobitela i računala: Pushbullet. O njoj smo već opširno pisali, a treba reći da je u međuvremenu postala dostupna i za iPhone i iPad. (Za Mac računala – još nije, ali možete ju koristiti i na njima, kao dodatak za web preglednike Chrome, Firefox ili Opera.) Sve verzije možete preuzeti ovdje.

Pushbullet je besplatan i jednostavan za uporabu; ne toliko jednostavan kao WhatsApp (zato smo ga predstavili prvog) ali ako imate vremena i volje isprobati raznorazne njegove mogućnosti, vjerujemo da će vam se dopasti.

Pushbullet
Pushbullet

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.