Najpopularnija e-mail usluga, Gmail, koju koristi natpolovična većina korisnika e-maila, jučer je proslavila 15. rođendan – uvođenjem usluge koju većina korisnika vjerojatno najviše traži: naknadno slanje e-maila, u željenom terminu.

Usluga još uvijek nije dostupna u našem kraju svijeta – bit će uskoro, vjerujemo – a izgleda ovako:

Moći ćete odabrati u koliko sati (i kojeg dana) će poruka biti poslana – kako bi stigla u trenutku kada vama i/ili vašem prijatelju bolje odgovara. Google će predložiti vrijeme, primjerice sutra ujutro, a moći ćete i sami odabrati bilo koje vrijeme.

Google je proslavio rođendan Gmaila i drugim mogućnostima – automatskim prijedlozima teksta, uključujući onaj za naslov – no one su sve dostupne samo za engleski (uskoro i za španjolski, francuski, talijanski i portugalski) i tko zna hoće li ikada biti dostupne i za „male“ jezike kao što je hrvatski.

Najavljena je i podrška za mobilni AMP, koja omogućuje automatsko ispunjavanje formulara, o čemu smo već pisali prošlog tjedna.

Inače, rođendan Gmaila pada na datum 1. travnja, pa je Google istaknuo da je ova najava ozbiljna. Za razliku od Microsofta koji je zabranio prvotravanjske šale, Google ih je izveo devet – koliko je nabrojao Venture Beat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.