Najpopularnija hrvatska aplikacija, Photomath, dobila je veliko priznanje. Snapchat, jedna od najpopularnijih društvenih mreža, integrirat će njegovu funkcionalnost.

Konkretno, to znači da će korisnici Snapchata moći uperiti kameru mobitela u matematički zadatak i dobiti rješenje, koristeći Photomathovu tehnologiju. (Ali ne i sve njegove mogućnosti: originalna Photomath aplikacija nudi dodatne funkcije, primjerice objašnjenje postupka jednadžbe).

Čelnik Photomatha Damir Sabol istaknuo je kako njegova tvrtka i Snapchat dijele ciljnu publiku. Proizvod nastao u Zagrebu, koji je lani zabilježio više od 100 milijuna downloada, sada će imati još veći doseg do svoje ciljne publike: gotovo tri četvrtine mladih (od 13 do 34 godine) u SAD-u koristi Snapchat – više nego Facebook i Instagram.

Snapchat je predstavio novitet jučer, na konferenciji Snap Partner Summit, zajedno s drugim novitetima koji su uglavnom usmjereni na augmented reality tehnologiju; primjerice, Snapchatom će se moći snimiti neku scenu kamerom mobitela i pretvoriti ju u animirani GIF.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.