Malo tko se ne grozi Windows Updatea: ta nadogradnja stiže onda kada to ne očekujete, donosi tko zna što (ponekad i nove probleme, jer se ne testira dovoljno) i ne možete ju odgoditi.

Sve te probleme Microsoft je konačno priznao, u dugačkom blog postu kojeg potpisuje Microsoftov dopredsjednik Mike Fortin. Čak je naveden i najiritantniji scenarij koji vas može zadesiti: držite prezentaciju, a usred nje se Windowsi ugase jer su zaključili da je trenutak za Update.

Post je dugačak jer je najavljen cijeli niz noviteta za Windows Update, a svi su redom dobrodošli, i primjenjivi već od slijedeće velike nadogradnje. To je svibanjska velika nadogradnja Windowsa 10, a ona će već od ovog tjedna biti dostupna korisnicima programa Windows Insider.

Nova politika Microsofta je da se velike nadogradnje dulje testiraju (kako se više ne bi dogodilo da nadogradnja prouzroči nove probleme, a da onda čekamo šest tjedana na novu nadogradnju koja rješava probleme) ali da se hitni problemi češće rješavaju manjim, hitnim zakrpama.

Najbolja vijest je da ćete svaku nadogradnju moći odgoditi za tjedan dana – i tako pet puta. Tek nakon 35 dana Microsoft će prisilno, bez pitanja instalirati važnu nadogradnju. To vrijedi i za korisnike jeftinije varijante Windowsa 10: Home, koji su dosad imali manje mogućnosti odgađanja nadogradnji.

Fortin obećava i novi dashboard, kontrolnu ploču na kojoj će biti preglednije i lakše vidjeti koje mogućnosti donosi koja nadogradnja, kada koja stiže i koliko je bitna. Ta mogućnost stiže ovog mjeseca, a kao predložak poslužit će ova stranica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.