Panasonic je danas na sajmu Salone del Mobile u Milanu predstavio konceptni prozirni OLED zaslon.

Prozirni OLED zaslon, koji podsjeća na staklenu vitrinu, ima drveni okvir koji pridržava nešto nalik na staklenu plohu. Stoga se prirodno uklapa u sve moderne stambene prostore. No, u trenutku kad se uređaj uključi, on se pretvara u živopisni OLED zaslon.

Prozirni OLED rezultat je konceptnog istraživačkog projekta Panasonica i švicarskog proizvođača namještaja Vitra.

Prozirni OLED zaslon pretvara se iz pasivnog objekta u živahan i dinamičan element – iz nečega namijenjenog popunjavanju prostora u nešto što se prati i gleda.

OLED zaslon zajednički su osmislili skandinavski dizajner Daniel Rybakken i Panasonicov odjel Design Kyoto. Sastoji se od materijala kao što su drvo, metal i staklo. Tehnološke komponente pametno su sakrivene u drvenom okviru koji služi i kao stalak uređaja. Unutar okvira nenametljivo se nalazi i rasvjetni element koji unaprjeđuje gledanje i čini ambijent ugodnijim.

Panasonic zasad nije najavio komercijalno predstavljanje svog prozirnog OLED zaslona na tržištu, no rekao je da aktivno procjenjuje povratne informacije o uređaju i prati potražnju.

OLED zaslon bit će izložen na štandu tvrtke Vitra (štand B07/C12, paviljon 20) na sajmu Salone del Mobile do 14. travnja.

Panasonic

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.