Tajvanski Acer jučer je u New Yorku priredio globalno predstavljanje novih proizvoda na kojem je premijeru doživjela nova serija za najzahtjevnije korisnike: ConceptD.

Acer, inače peti najveći proizvođač računala na svijetu, jedini je među prvih desetak koji nema takvu seriju: gotovo svi njegovi proizvodi namijenjeni su kupcima koji ponajviše paze na odnos cijene i kvalitete/snage/mogućnosti. Ipak, i to pravilo ima iznimaka: posljednjih godina Acer je predstavio i beskompromisne uređaje, ponajviše u seriji gaming računala Predator, koji se pozicioniraju u sam vrh ponude – i po cijeni i po mogućnostima.

Prvi predstavnici nove serije ConceptD su tri prijenosna i dva stolna računala, dva monitora i prestižna inačica VR kacige OJO.

Acer ConceptD 5
Acer ConceptD 5

Dva početna modela laptopa, ConceptD 5 i ConceptD 7 nude i7 procesore sa snažnom grafikom u vitkom i laganom kućištu, tih rad (ispod 40 dB – dovoljno da ih koristite u biblioteci) i zaslone 4K razlučivosti sa Pantone certifikatom i 100 %-tnim Adobe RGB rasponom boja. Sve to sugerira prvenstvenu ciljnu publiku: kreativne profesionalce.

Acer ConceptD 7
Acer ConceptD 7

I dok se ta dva modela mogu pohvaliti razumnom cijenom za ono što nude, treći je model ConceptD 9 posve beskompromisan: crno računalo ima zglob koji djeluje kao stalak – rješenje već viđeno na modelu Triton 900 – te početnu cijenu od pet tisuća eura.

Acer ConceptD 9
Acer ConceptD 9

Slično su koncipirana i stolna računala: (naj)jači model ConceptD 900 može se usporediti sa superračunalima – po snazi (dva Xeon Gold 6148 procesora s ukupno 40 jezgri) ali i po cijeni: 17.99 eura.

Acer ConceptD 500
Acer ConceptD 500

„Normalniji“ ConceptD 500 opet je bijele boje, tih (ispod 40 dB) te prepoznatljiv po gornjoj ploči s motivom drva koja može poslužiti za bežično punjenje mobitela.

Acer Predator Helios 700
Acer Predator Helios 700

Acer je jučer predstavio i novitete u seriji Predator, gdje je najviše pozornosti privukao Predator Helios 700 s tipkovnicom koja se može izvući prema dolje i osloboditi prostor za bolji rad ventilatora. Detaljnije je predstavljena i serija (povoljnijih gaming) računala Nitro 5, kao i osvježeni modeli drugih serija laptopa, s novim čipovima, boljim baterijama, osvježenim dizajnom…

Acer TravelMate P6
novi Acer TravelMate P6

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.