Koristili ste tehniku još u prošlom tisućljeću? Onda se vjerojatno sjećate najpopularnijih servisa za razmjenu poruka: Yahoo Messenger, AIM, BBM… Prva dva su već otišla u povijest, a treći je na putu: gasi se 31. svibnja.

Nakon tog datuma, sve poruke koje ste razmijenili, sve datoteke, slike, videi… Ništa neće ostati!

To je jučer objavio Emtek, konglomerat u indonezijskom vlasništvu koji je pred tri godine preuzeo Blackberry Messenger – preciznije, verziju za obične korisnike; verzija za poslovne korisnike ostala je u vlasništvu Kanađana.

I sva sreća da jest, jer originalni Blackberry će sada ponuditi svoj Messenger za sve zainteresirane; do sada se njihov BBM Enetrprise nudio samo poslovnim korisnicima – uz naplatu, dakako, ali i uz mogućnosti koje danas očekujete od modernog messengera, kao što je enkripcija poruka. Emtecov BBM zato je imao oglase, igre i gomilu „ukrasa“ koje originalni Blackberry Messenger nikad nije imao…

blackberry messenger

„Stari, dobri“ Blackberry Messenger koji je sada dostupan ne-poslovnim korisnicima za Android i iOS može se koristiti godinu dana besplatno, nakon čega će ga valjati platiti dva i pola dolara svakih šest mjeseci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.