Samsungov prvak među mobitelima, predstavnik serije S, preživio je već deset inkarnacija. U ovoj obljetničkoj generaciji, po prvi put se nudi u čak tri izdanja (na nekim tržištima i četiri: vjerojatno će i kod nas stići četvrta, s podrškom za 5G – kad odgovarajuće mreže prorade).

Dakle, po čemu se razlikuju tri nova okusa novog prvaka svijeta Androida – Samsung Galaxy S10 (kojeg smo recenzirali ovdje)? Za početak, Galaxy S10e je izgrađen za korisnike koji žele premium mogućnosti u kompaktnom uređaju na ravnom zaslonu. Ovaj najjeftiniji pametni telefon iz Galaxy S10 serije nudi malko manji ekran (5,8″ a ne 6,1″) te „samo“ dvije stražnje kamere (nedostaje ultraširokokutna) i jednu prednju kameru. Također, S10e donosi manje RAM-a – još uvijek dovoljnih 6 GB.

Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy S10e

S druge strane, Samsung Galaxy S10+ također ima aduta koji će opravdati 2700 kuna višu cijenu. Galaxy S10+ podiže sve specifikacije na višu razinu, od zaslona do fotoaparata, do performansi. Ekran je veći (6,4″), što uvjetuje jaču bateriju (a zanimljivo je da je ona više snažna od običnog S10 nego što je S10+ teži). Tu je i kamera više: dodatna prednja RGB koja dodaje dubinu polja. Galaxy S10+ ima tri stražnje i dvije prednje kamere.

Glavna stražnja kamera sva tri modela može snimati video zapise u iznimno visokoj UHD @60 FPS kvaliteti, a prednja kamera po prvi puta može snimati UHD videozapise za sve vaše selfie uspomene. Moći ćete se pohvaliti i s iznimno stabilnim videozapisima, nalik onima na akcijskim kamerama, zahvaljujući novoj značajki super stabilizacije. Također, po prvi put u mobilnoj industriji stražnja kamera ima mogućnost snimanja u HDR10+ kvaliteti.

A ako želite apsolutno najbolje, Samsung ima i opciju izvedbe S10+ u keramičkom tijelu, s rekordnih 1 TB ugrađene memorije.

Samsung Galaxy S10

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.