Francuski dermokozmetički brend La Roche-Posay izdao je i na hrvatskom tržištu aplikaciju koja će pomoću umjetne inteligencije automatski analizirati vašu kožu, odnosno njezinu sklonost aknama.

Aplikacija je dizajnirana kako bi omogućila stručan savjet svima koji pate od nepravilnosti kože lica – što, prema znanstvenom istraživanju, vrijedi za 80% tinejdžera i 40% odraslih osoba.

Inovativna aplikacija se temelji na umjetnoj inteligenciji te znanstvenim podacima koji personaliziraju analizu akni, na temelju tisuća fotografija lica korisnika. Pruža točnu analizu, personalizirane savjete i omogućuje praćenje poboljšanja na koži tijekom godine.

Kako bi izradio čim točniji algoritam, La Roche-Posay okupio je dermatologe iz cijelog svijeta koji su analizirali više od 6500 fotografija muškaraca i žena koji predstavljaju razne tipove kože te jačinu izraženosti nepravilnosti na koži.

Kako biste analizirali svoju kožu i pronašli pravu njegu, potrebno je posjetiti stranicu hr.spotscan.com i snimiti fotografiju svoga lica. Na temelju te fotografije odmah se generiraju rezultati koji variraju na skali od nula do četiri.

Aplikacija će preporučiti personaliziranu, adekvatnu njega za problematičnu kožu i konkretne savjete koji će pomoći smanjiti nepravilnosti. Ako je rezultat na skali od dva na više, preporučit će odlazak dermatologu, što je savjet koji ne treba zanemariti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.