Uči ovogodišnje konferencije Spark.me, u Tivtu će se od 22. do 24. 5. održati Hakaton, u prelijepom ambijentu najpoznatije crnogorske marine Porto Montenegro. Tema ovogodišnjeg, sedmog po redu Hakatona je kreiranje kompjuterskih igara. Puni mu je naziv “Hackathon in the Port 2019” a organizatori su softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Digitalizuj.Me.

Hakaton podrazumijeva takmičenje koje obično traje između 24 i 48 sati, na kojem se timovi takmiče u osmišljavanju najboljeg rješenja na zadanu temu. U pitanju je događaj regionalnog karaktera koji okuplja programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere, kao i sve ostale ljubitelje tehnologije, razvoja tech rješenja i njihove primjene.

Za Hakaton se moguće prijaviti u timovima koji mogu imati najmanje dva a najviše četiri člana. Učesnici Hakatona moraju biti stariji od 18 godina, a krajnji rok za prijave je 8. 5. 2019 godine. Detalji zadatka biće poznati prvog dana takmičenja. U skladu s pravilima takmičenja, stručni će žiri ocijeniti prijave po kvaliteti i odabrati najviše osam timova. Smještaj i hrana su osigurani za sve sudionike Hakatona. Više informacija o prijavama za Hakaton: www.hakaton.me.

Najbolje rješenje očekuje novčana nagrada u iznosu 3.000 €, te predstavljanje u revijalnom dijelu startap takmičenja u okviru konferencije Spark.me, jedne od najvećih tehnološko-marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi. Novčana nagrada očekuje i drugoplasirani tim, i to u iznosu od 1.000 €.

Prvog dana Hakatona, 22. 5., bit će održana cjelodnevna besplatna konferencija Interakt. Prijave za konferenciju su otvorene za sve zainteresirane, bez obzira da li sudjeluju na Hakatonu ili ne.  Na konferenciji će moći saznatu više o trendovima iz oblasti računalnih igara. Predavači će biti i mentori hakatoncima. Prijave za konferenciju traju do 17. 5., a broj mjesta je ograničen.

Hakaton

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.