Znate li da vaš mobitel zna gdje ste sve bili – doslovce svaki vaš korak? Google automatski bilježi gdje se nalazite. I ne samo to: automatski sprema povijest svih vaših kretanja. Sve smo to detaljno opisali, i objasnili kako spriječiti Google da prati gdje ste bili – no što ako ne želite obrisati baš cijelu povijest svojih putešestvija, sada i ubuduće, nego samo obrisati svoje korake u jednom jedinom danu?

(Bez brige, nećemo vas pitati gdje ste bili taj dan, što ste radili i zašto to želite obrisati!)

To možete obaviti na samom mobitelu. Jednostavno posjetite web adresu myaccount.google.com/activitycontrols/location i kliknite na opciju Upravljaj poviješću. Otvorit će se aplikacija Google Karte (Google Maps) i u njoj će na zemljovidu biti označeno vaše kretanje danas. Ako želite obrisati današnje tragove – to je to, samo kliknite na izbornik sa tri točkice u gornjem desnom uglu i odaberite Izbriši dan.

Ako želite obrisati neki drugi dan, kliknite ikonu kalendara (odmah pored tri točkice, lijevo od njih), odaberite dan na kalendaru i ponovno iza tri točkice odaberite Izbriši dan.

Bez brige, neće biti sumnjivo ako jedan dan nestane iz povijesti – ima i dana kada niste izašli iz kuće, ili ste isključili praćenje lokacije da bi prištedjeli bateriju… ili jednostavno možete optužiti Google da je on kriv: „taj dan nešto nije radilo“!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.