Koristite Google Translate (Prevoditelj)? Riječ je nedvojbeno o jednoj od najkorisnijih, najiskoristivijih Googleovih usluga – a barem ih Google ima podosta…

A ta bi mogla postati još korisnija! Google je na AI blogu predstavio Translatotron, evoluciju svoje usluge koja će omogućiti da vi izgovorite svoje na svom jeziku – a Google smjesta izgovori isto to na stranom jeziku po vašem izboru. A sve to – koristeći vaš vlastiti glas.

Naime, uz pomoć umjetne inteligencije, Google će automatski izgovoriti tekst tako da zvuči kao da ste ga izgovorili vi sami: oponašat će vaš ton glasa, intenzitet, boju i druge osobine.

Najveća prednost Translatotrona je ta što preskače korake na koje smo navikli kod prevođenja: čekanje da prevoditelj presluša što ste rekli, prevede si to „u glavi“ i izgovori na stranom jeziku. Umjetna inteligencija dovoljno je brza da vaš sugovornik ne mora čekati na prijevod.

The Next Web podsjeća da već postoje aplikacije kao što su iTranslate i SayHi koje nude glasovno prevođenje. No obzirom na mogućnosti (i budžet) Googlea, za očekivati je da će Translatotron, jednom kada se integrira u Google Translate, tu uslugu učiniti još popularnijom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.