Nema veće gnjavaže nego kad radite za računalom, a svaki čas se morate prebaciti na mobitel jer poruke stižu na njega. Ako je riječ o porukama s WhatsAppa, Messengera i ostalih popularnih platformi za dopisivanje, nema problema: sve one rade i na računalu, pa lako možete ignorirati mobitel a opet ostati u toku. No, na PC vam neće stići poruke s najpopularnijeg servisa: SMS-a…

Apple je elegantno riješio taj problem pa na Mac računalima možete slati i primati SMS-ove. Za PC/Android kombinaciju postoje nekoliko aplikacija koje rješavaju problem, a i Microsoft radi na njemu, ali nijedno rješenje nije baš jednostavno. Zapravo, jedno jest – i najvjerojatnije ga već imate! To su Poruke, odnosno Messages, ranije Android Messages – Googleova aplikacija koja se već neko vrijeme isporučuje s novim Android mobitelima.

Ako imate staru verziju aplikacije Poruke, svakako ju ažurirajte novom. Ako ju nemate, možete ju preuzeti ovdje; ali prije toga vas moramo upozoriti: Poruke mogu svašta, no to je prilično glomazna aplikacija koja bi mogla osjetno usporiti starije mobitele!

Android Messages

Kako podesiti da Poruke služe za slanje i primanje SMS poruka na PC-u? Jednostavno. U samoj aplikaciji, kliknite na tri okomite točke u desnom gornjem uglu i odaberite Poruke za web (Messages for web – ako koristite mobitel na engleskom) i dobit ćete poruku kao na gornjoj slici, koja vam kaže da na računalu (spojenim na istu Wi-Fi mrežu kao i mobitel) otvorite web adresu messages.google.com/web/.

Ondje vas čeka QR kod kojeg treba usnimiti mobitelom i – spremni ste!

Ako sve to obavljate na vašem vlastitom (ili poslovnom) PC-u kojeg kanite rabiti i ubuduće, uključite opciju Zapamti ovo računalo (Remember this computer) ispod QR koda.

U web pregledniku sada će vam na raspolaganju biti sve opcije kao na mobitelu: vidjet ćete sve stare poruke, moći napisati i slati nove, a na raspolaganju vam je imenik kao na mobitelu.

Naravno, to što je sve kao na mobitelu – znači i da ćete plaćati poruke kao na mobitelu. (A ako uz njih zakačite slike, animacije i drugu multimediju – platit ćete ih kao MMS, a ne SMS poruke.)

No brzo ćete otkriti da je preko PC-a lakše, brže i jednostavnije napisati i poslati SMS. Pazite, upozorili smo vas da ovo izaziva ovisnost!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.