Organizatori Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava 25. i 26. svibnja, po prvi put u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, objavio je dva nova govornika konferencije Spark.me 2019.

Lars Silberbauer (na uvodnoj slici) potpredsjednik je Viacom Digital Studios, odjeljenja Viacoma koje je zaduženo za kreiranje i distribuciju digitalnog sadržaja nekih od globalnih lidera u industriji zabave, kao što su MTV, Nickelodeon i Comedy Central.

Silberbauer je prethodno radio kao direktor društvenih mreža i video sadržaja za globalno tržište u korporaciji Lego, gdje je bio zadužen za kreiranje originalne strategije nastupa kompanije na društvenim mrežama. U trenutku kada se Silberbauer pridružio kompaniji, Lego nije imao čak ni Facebook stranicu, dok je 2015. godine renomirani AdWeek proglasio Lego za najbolje plasiran brend na društvenim mrežama i YouTube platformi u kategoriji proizvođača igračaka.

Silberbauera je Holmes Report proglasio za jednog od 25 najinovativnijih i najutjecajnijih marketing profesionalaca u Europi. U slobodno vrijeme se pojavljuje u poziciji savjetnika startupovima.

Drugo novo ime je Brian Fanzo, osnivač kompanije iSocialFanz u okviru koje je radi na razvoju i implementaciji inovativnih digitalnih strategija za kompanije kao što su Dell, EMC, Adobe, IBM, UFC, Applebees i SAP.

Brian Fanzo
Brian Fanzo

Fanzo je započeo svoju karijeru u oblasti cyber sigurnosti za Ministarstvo odbrane SAD-a, da bi zatim postao zadužen za prodaju i promociju digitalnih rješenja u brzorastućem tehnološkom startupu. Danas je on prepoznat kao stručnjak za digitalni marketing i međunarodni govornik, koji kroz svoj rad nastoji inspirirati i naučiti biznise kako da se izdvoje iz mase i povežu sa klijentima svih generacija uz pomoć digitalnih kanala. Fanzo je pomogao nekim od najvećih kompanija svijeta da ispričaju svoje priče na ličan i upečatljiv način. Kao govornik je nastupio na nekim od najvećih svjetskih konferencija, kao što su SXSW, Social Media Marketing World, CES i Mobile World Congress. Fanzo je voditelj dva tehnološka i biznis podcasta – FOMOFanz i SMACtalk.

Vidimo se u Tivtu, na konferenciji?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.