Baterija iPhonea vam na traje dovoljno dugo? Dobrodošli u klub! Što dulje imamo iPhone, to ona sve kraće traje…

Srećom, postoji vrlo jednostavan način da produljimo trajanje baterije. On se zove Mod slabog napajanja (Low Power Mode – ako koristite iPhone na engleskom) i vjerojatno ste ga (nažalost!) već dobro upoznali, jer on se automatski uključuje kada baterija padne ispod 20% napunjenosti).

(Ako ga niste nikada susreli, vjerojatno koristite iOS stariji od verzije 11. Ovaj Mod se pojavljuje tek u iOS-u 11.)

Najprije da objasnimo što on radi:

  • aplikacije u pozadini (uključujući e-mail) se ne osvježavaju automatski
  • Hej, Siri ne radi
  • Softver se ne ažurira automatski
  • Ekran se zaključava automatski, nakon 30 sekundi
  • Snimke se ne šalju na iCloud Foto
  • Ne prikazuju se neke animacije
  • Procesori rade sporije

Ništa bez čega se ne bi moglo živjeti, zar ne?

Mod slabog napajanja će se automatski isključiti kada se baterija napuni do 80%, a znat ćete da je uključen po tome što će ikona baterije (u desnom gornjem kutu ekrana) postati žuta.

Kako smo već rekli, automatski će se uključiti kada baterija padne na 20%, ali dakako da ćete ga poželjeti i ranije. Postoji tri načina da to napravite.

iPhone

Najbrži (u teoriji) je da pozovete Siri i kažete joj Turn on low power mode. Drugi način je da posjetite Postavke > Baterija i ondje ga uključite ili isključite.

Treći način je da posjetite Postavke > Kontrolni centar > Prilagodi kontrole (Settings > Control Center > Customize Controls) i ondje kliknete na ikonu + pored stavke Mod slabog napajanja (Low Power Mode). Nakon toga će željeni Mod uvijek biti lako dostupan: moći ćete ga uključiti i isključiti tako da kliknete na njegovu ikonu u Kontrolnom centru, kojeg ćete pozvati tako da povučete prstom od dna prema gore.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.