O Huaweiju se ovih dana najviše piše i priča povodom otkaza suradnje od strane Googlea (po pritiskom američkih vlasti), ali to nije spriječilo kompaniju da s puno pompe danas u Parizu predstavi novu seriju Honor 20 (ne brkati s modelom Honor View 20!)

Udarne osobine novog modela vezane su uz kameru. Čak su četiri kamere straga; najjača od njih nudi 48 megapiksela, 16-megapikselnu širokokutnu (117°!), 2-megapikselnu koja dodaje dubinu i još jednu, koja dodaje na mobitelima originalnu osobinu: makro. Njome je moguće snimiti na udaljenosti od samo 4 centimetra od objekta snimanja.

Glavna kamera ima otvor blende od čak F1.4, pa može snimati i pri najslabijem svjetlu, a unaprijeđena AI tehnologija spasit će slike i u drugim „zaguljenim“ uvjetima.

Sprijeda je 32-megapikselna kamera, koja mjeri svega 4,5 mm pa ne oduzima puno zaslonu.

Udarni model nove serije, Honor 20 Pro, svemu tome dodaje i 3x optički zoom.

Honor 20 Pro

Novi model se hvali i prvim na svijetu inovativni dinamički holografski dizajn. Zanimljivo je i što je senzor otiska prsta smješten sa strane (kako bi prsti bili u prirodnom položaju prilikom uzimanja telefona u ruku, kažu u Huaweiju). A aduta ima još: spomenimo jake čipove (Kirin 980 i GPU Turbo 3.0), bateriju od 4000 mAh, virutalni 9.1 surround zvuk (šteta što nema klasičnog priključka za slušalice) i dvostruki mikrofon s redukcijom šuma.

Prije nego što pitate: da, tu su i dalje sve Googleove usluge i softver…

Pored osnovnog modela Honor 20, predstavljen je i najjeftiniji u trojcu: Honor 20 Lite. Njegova detaljna specifikacija nije objavljena, kao niti cijene (europski izvori spominju 500 €, 600 € za Pro i 300 € za Lite), kao ni datum dobavljivosti na hrvatskom tržištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.