HTC je danas u Zagrebu predstavio VR uređaje HTC Vive i Vive Pro koji će biti dostupni u Hrvatskoj kod ovlaštenih HTC distributera Links i Hangar 18 po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 4.999 kuna za model HTC Vive odnosno 11.499 kuna za Vive Pro.

„Uzbuđeni smo što možemo brojnim entuzijastima, zaljubljenicima u virtualnu stvarnost i svim zaljubljenicima u nove tehnologije ponuditi najbolji VR sustav“, izjavila je Petra Razić, HTC-ova direktorica prodaje za centralnu i istočnu Europu, te nadodala „Vive je do sada bio odlično prihvaćen kod potrošača i medija u svijetu te vjerujem kako ćemo zadovoljiti i visoke kriterije hrvatskih korisnika i developera.“

Marko Savković, regionalni direktor proizvoda HTC-a, predstavio je uređaje. HTC Vive uređaj uključuje slušalice sa dva 9,14 cm (3,6″) OLED ekrana od kojih svaki ima 1080*1200 piksela, uz osvježavanjem od 90 Hz, 110° polje pogleda i ugrađeni mikrofon.

Vive je moguće koristiti zajedno s korektivnim naočalama, a jastučić za lice pruža korisniku veću udobnost tijekom uporabe. Prednje kamere omogućavaju korištenje proširene stvarnosti i osiguravaju iskustvo virtualne realnosti. U kompletu se nalaze i dva kontrolera s bežičnom vezom i povratnom informacijom putem vibracije te dvije bazne stanice za spajanje. Kontroleri se mogu koristiti s jednim punjenjem do 6 sati. Bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva korištenog prostora, a mogu se postaviti na bilo koju površinu.

HTC Vive

Vive Pro je predstavljen kao premium rješenje za VR profesionalce. S njim dolaze Vive Pro slušalice, dva bežična kontrolera i dvije unaprijeđene bazne SteamVR stanice za još napredniji i veći kapacitet praćenja široke površine od 10 x 10 m, za savršenije višekorisničko okruženje, uz milimetarsku preciznost. Uz njega dolaze i dual-OLED ekrani s još većom razlučivošću od 2880*1600 piksela – 78% većom u odnosu na originalni Vive. Vive Pro ima i integrirane slušalice s 3D prostornim zvukom i aktivnim podešavanjem buke za zvučno uranjanje u što vjerniju stvarnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.