Google je prošlog tjedna najavio da će njegova aplikacija od sada podržavati grupne (video)razgovore između osam osoba, a od ovoga tjedna ta je mogućnost svima uključena (po običaju, uvodila se postupno – da ne bi svi nagrnuli odjednom i blokirali sve veze).

Inače, u posljednjih nekoliko tjedana istovrsnu su mogućnost ponudili i Microsoft (Skype sada prima do 50 sugovornika) te Apple (FaceTime podržava 32. Otprije ju nude i Facebook Messenger (50, kao i Skype) te WhatsApp (samo četvorica).

Nova mogućnost Google Dua je maksimalno jednostavna za korištenje: među kontaktima odaberite  one s kojima želite pokrenuti grupni razgovor, kreirajte grupu – i ona će vam ostati za ubuduće.

Ekran će se automatski podijeliti kako se nove osobe pridružuju razgovoru.

Da bi koristili grupne pozive, morate ažurirati Duo na najnoviju inačicu za Android ili iOS. Verzija za web još uvijek ne podržava grupne razgovore…

I još nešto tek treba izaći… Izgleda da su se mnogi korisnici, zabrinuti za potrošnju, tražili Google da omogući limitiranje troškova. (Da ne bi bilo zabune, Google Duo je besplatan, ali prijenos podataka kojeg plaćate mobilnom operateru – nije.) Ta je mogućnost već uključena za korisnike u Brazilu, Indiji i Indoneziji – a mi ju možemo očekivati u slijedećoj verziji (ili jednoj od slijedećih).

Google Duo smo recenzirali ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.