LG Electronics je u Zagrebu predstavio novu liniju svojih OLED televizora, koja je od ovog vikenda dostupna na hrvatskom tržištu.

LG je vodeći proizvođač OLED TV uređaja, koji se smatraju najkvalitetnijima, a dosad ih je LG prodao oko 4 milijuna, dok je ostalih milijun prodanih OLED TV-a (koje, između ostalih, nudi Sony) proizvedeno pomoću LG-ove tehnologije.

„Očekivana potražnja za OLED panelima velikog formata s ovogodišnjih 3,6 milijuna porast će na 7 milijuna sljedeće godine, a 2021. godine na 10 milijuna“, izjavio je na predstavljanju Damir Mađarević, voditelj prodaje proizvoda za kućnu zabavu u LG-u Hrvatska.

Na predstavljanju nove linije LG OLED TV-a u Zagrebu

OLED tehnologija se temelji na samoosvjetljujućim pikselima, a omogućava prikaz savršene crne i ostalih boja te beskonačni kontrast. No novi modeli W9, E9 i C9 donose novi adut: „inteligentni“ procesor Alpha9 Gen 2 s algoritmom tkz. dubokog učenja.  S njim novi televizori nakon analize izvornog signala optimiziraju audiovizualni sadržaj uzimajući u obzir uvjete iz okoline. Drugim riječima, umjetna inteligencija će automatski izmjeriti svjetlosne uvjete i zvučne osobine prostorije u kojoj se nalazi TV i automatski ga prilagoditi. Stoga nove modele odlikuje poboljšani prikaz slike i pokreta, iznimna točnost boja te smanjenje šuma.

K tome, procesor Alpha9 Gen 2 će uz pomoć AI tehnologije automatski podesiti svjetloću slike kako bi se čak i najmračnije scene transformirale u one s najvišim kontrastom, bogatim detaljima i maksimalnom dubinom boje – čak i u jako osvijetljenim prostorijama.

Kvaliteta zvuka je unaprijeđena inteligentnim algoritmom koji može pretvoriti dvokanalni zvuk u uvjerljivi virtualni 5.1 surround audio.

Novi modeli dostupni su u veličinama od 55, 65 i 77″, uz cijene od 17.499 odnosno 20.999 (C9/E9) pa sve do 91.999 kuna, koliko košta najveći model W9 serije (77″ – serija W0 kreće tek od veličine 65″).

LG OLED TV

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.