Ako ste imalo vremena proveli na Facebooku (i Instagramu – koji je u njegovom vlasništvu), znate koliko žestoko se ta društvena mreža bori protiv golotinje. (Kamo sreće da se tako žestoko bori i protiv lažnih vijesti – rekli bi cinici!) Nakon bezbrojnih tužbi, prosvjeda i skandala, čini se da Facebook mijenja politiku – barem kada su u pitanju umjetnička djela (neka od najpopularnijih su uklanjana sa Facebooka – primjerice, Miloska Venera).

Američka Nacionalna koalicija protiv cenzure (NCAC) objavila je da su dužnosnici Facebooka pristali na sastanak sa „skupinom umjetnika, nastavnika, kustosa, aktivista i zaposlenika Facebooka“ kako bi dogovorila nova pravila za umjetnički opravdanu golotinju.

Facebookovom pristanku prethodila je kampanja NCAC #WeTheNipple u sklopu koje je prošlog vikenda 2.125 ljudi poziralo golo ispred ureda Facebooka i Instagrama u New Yorku. Kako je to izgledalo, možete vidjeti na priloženim fotografijama – koje udruga nije ni pokušala objaviti na Facebooku.

Međutim, da u Facebooku pušu novi vjetrovi – najbolje pokazuje i dokazuje to što fotografije i video s prosvjeda nisu uklonjeni s Instagrama (barem ne autorske – nezavisne snimke – jesu!). Ovaj donji video vidjelo je preko pola milijuna ljudi!

https://www.instagram.com/p/ByNIAlNh-pF/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.