LG-eva linija NanoCell televizora za 2019. (premium linija LCD televizora) koristi tehnologiju NanoCell.

Nano Cell LCD zasloni, zahvaljujući česticama promjera 1 nanometar, prikazuju točne boje vidljive iz kuta šireg od onog karakterističnog za druge televizore. To je moguće zahvaljujući upijanju viška valne duljine svjetlosti, što povećava čistoću boja prikazanih na zaslonu.

Nova tehnologija prikazuje širi raspona boja (NanoColor) te pruža iznimnu preciznost prikaza boja iz širokog kuta gledanja (NanoAccuracy) – omogućuje široki kut gledanja te precizno prikazuje boje i prilikom gledanja pod kutom od 60°.

Novi televizori dolaze s izuzetno tankim okvirom elegantnog dizajna (NanoBezel), pružaju unaprijeđenu AI sliku i zvuk, pokretane algoritmom tzv. dubokog učenja a zahvaljujući provjerenoj tehnologiji ThinQ donose i poboljšano korisničko iskustvo.

Zahvaljujući uvođenju ulaza s podrškom za HDMI 2.1, izdvojeni ovogodišnji NanoCell televizori s AI tehnologijom ThinQ podržavaju HFR (High Frame Rate). Rezultat toga je profinjeniji i jasniji prikaz kretnji uz 120 sličica u sekundi te bolji prikaz brzih scena, karakterističnih za sportske sadržaje i akcijske filmove.

Nadalje, podrška za eARC (enhanced Audio Return Channel) omogućava svim ljubiteljima kućnog kina  da bez ikakvih problema koriste HDMI povezivost i uživaju u audio formatima najviše kvalitete s vrhunskim detaljima i dubinom.

Odlična opcija za gamere je to što su novi  televizori kompatibilni s promjenjivom frekvencijom osvježavanja (Variable Refresh Rate), kao i automatskim načinom rada s malim kašnjenjem (Automatic Low Latency Mode) koji pomaže u prikazu čiste slike, bez njenog trzanja ili trganja.

U ovogodišnjoj seriji NanoCell televizora svakako se ističe flagship 8K LCD televizor sa 75-inčnim zaslonom (model SM99) – to je prvi LG-ev 8K LCD TV. Donosi podršku za HDMI 2.1 i drugu generaciju Alpha 9 procesora.

LG-evu premium liniju LCD/NanoCell televizora za 2019. čine serije SM9X i SM8X.

Više detalja o NanoCell televizorima: https://www.lg.com/hr/televizori/NanoCellSuperMatch.

LG NanoCell

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.