Nemate vremena ni kavu popiti na miru, u svom omiljenom kafiću, jer imate previše posla? Niste jedini. Nažalost, tempo života je takav za mnoge od nas. A glavni je krivac za to – smartfon. Otkako on postoji, alat kojim možete obaviti vaš posao je uvijek uz vas, doslovce u džepu.

Ali, taj problem može biti i rješenje. Njega su smislili – a tko bi drugi nego Talijani. Naši susjedi osmislili su Mokase – košuljicu za iPhone (najavljena je i ona za Samsung Galaxy!) koja sadrži sve što je potrebno za espresso: grijač, prostor za kapsulu, pa čak i malu sklopivu šalicu u koju ćete natočiti napitak koji život znači.

Mokase je svoj život započeo na Kickstarteru, ali kampanja je otkazana – po jednoj verziji, zato što autori imali strpljenja za crowdfunding, a po drugoj verziji zato što u Kickstarteru nisu vjerovali da će Talijani (iz Napulja, usput budi rečeno) uspjeti riješiti tehnološka ograničenja, od kojih je najveća opasnost – pregrijavanje.

Bilo kako bilo, Mokase je rasprodao probnu seriju, i to po paprenoj cijeni od 69,90 eura. (Kava je nešto jeftinija: najmanje pakiranje, 15 komada, stoji devet eura – manje nego u obližnjem kafiću.) Čekamo da krene masovna proizvodnja, pa da uzmemo jedan na test…

Mokase

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.