Možete li zamisliti da su sve web stranice posve statične, nepromjenjive, da ih možete kliknuti jedino da odete na neku drugu stranicu? Teško – premda se neki (stariji) vjerojatno sjećaju i takvih vremena…

Google već dulje vrijeme želi dinamičnost web stranica primijeniti i na e-mail: da u samoj poruci možemo kliknuti da bi odgovorili na pitanje, potvrdili rezervaciju, unijeli datum ili kupili neki proizvod… A ne da moramo kliknuti na link da bi otišli na web (stranicu).

Kako smo pisali još lani, Google kani iskoristiti postojeću AMP tehnologiju (koja ubrzava prikaz web stranica na mobilnim uređajima) da bi omogućio interakcije unutar e-mail poruka. Google je u međuvremenu odustao od naziva AMP for Email; sada ga naziva dinamički e-mail a ovog proljeća ga je omogućio za korisnike G Suitea. Od 2. srpnja će tu mogućnost uključiti svima – isprva samo preko web sučelja Gmaila, a kasnije i preko mobilnih aplikacija. (Nemojte se iznenaditi ako vam nova mogućnost ne proradi odmah, 2. srpnja: po običaju, Google će ju uključivati postupno, u jednoj po jednoj državi, u roku od 15 dana.)

Dakako, bit će moguće isključiti mogućnost dinamičkog e-maila. Upute za to se nalaze ovdje – za korisnike G Suitea (koji mogu novu mogućnost uključiti odmah, ako već nije uključena) – odnosno ovdje, za ostale korisnike Gmaila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.