„Teško je naći onoga za koga NIJE ovaj uređaj“, zaključuje ugledni Tech Radar u nezavisnoj recenziji novog Samsungovog pametnog sata koji je zaradio svih pet zvjezdica. Samsung Galaxy Watch Active je novi model omiljenog proizvođača, tek nedavno stigao na tržište, koji donosi niz naprednih, novih mogućnosti za osobe koji provode aktivni životni stil – a nudi se po itekako niskoj cijeni.

Kako je moguće postići nisku cijenu? Srećom, Samsung nije pravio previše krupnih kompromisa ovdje – tek je neznatno, za par milimetara (0,2″), smanjio veličinu ekrana u odnosu na standardni Galaxy Watch i izbacio rotirajući okvir – a zauzvrat je dosegao povoljniju cijenu. I, naravno, nakrcao sat mogućnostima koje će odgovarati osobama koje provode aktivni životni stil!

Za početak, Samsung Galaxy Watch Active je manji, tanji i lakši od krupnih pametnih uređaja – što je itekako bitno za sve koji žive aktivno. Dakako, metalan je i otporan je na vodu, udarce i nepodopštine (po standardu IP68, što znači da ga ne morate skidati ni za duboki zaron). Ekran mu prikazuje pune boje – a ne reducirane – a baterija se može puniti i bežično, pa čak i tako da se puni preko Samsung Galaxyja S10.

Samsung Galaxy Watch

A kako je prilagođen za vaš sportski život? Tako što automatski nudi praćenje bilo koje od 39 aktivnosti – pa će vas automatski upozoriti primjerice koliko ste krugova optrčali (ili odvozili, ili otplivali…), ali isto tako će vas upozoriti i na neku nedaću (stres, disanje, srce… – štogod mu zadate). Naravno, možete ga „nahraniti“ dodatnim, specijaliziranim aplikacijama – ipak je to smartwatch – i iskoristiti za slušanje glazbe preko Bluetootha. Može pratiti i vaše spavanje, te vas obavijestiti koliko ste proveli u dubokom snu, a koliko u REM fazi.

Samsung Galaxy Watch Active je dostupan u četiri boje (crna, srebrna, zelena i rose gold) i uz mnoštvo remena – za svaki stil.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.