Znate već za običaj da filmovi koji uživaju kultni status doživljavaju reizdanja, takozvane remastere, s primjereno boljom slikom i zvukom. A glazbeni video spotovi? Izgleda da je sada došao i njihov red za remastering

Mnogi nezaboravni glazbeni hitovi su osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća svoj uspjeh i postigli najviše zbog video spotova. Ali većina njih danas djeluju prastaro – jer, u njihovo su doba televizori bili ružne glomazne kutije sa zaobljenim ekranima (katodne cijevi!) i mono zvukom.

„Poput neprocjenjivih remek-djela slikarstva i kiparstva koje čuvamo u muzejima, i glazbeni video spotovi zaslužuju ljubav i pažnju“, podsjeća YouTube na svom službenom blogu gdje najavljuje suradnju na remasteringu više od tisuću hitova iz kataloga Universal Musica (jednog od tri najvećeg glazbenog konglomerata).

Stotinjak video spotova je već objavljeno, a među njima YouTube izdvaja tri koji ove godine slave rođendan: Lady Gaga i njezin Bad Romance (na uvodnoj slici) slavi deseti rođendan; Sabotage Beastie Boysa (donji video) 25. rođendan a Free Fallin’ Toma Pettyja je izašao pred trideset godina.

Kompletan spisak remasteriranih spotova je ovdje a među njima izdvajamo Smells Like Teen Spirit Nirvane, Don‘t Speak No Doubt, White Wedding Billyja Idola, Black Hole Sun Soundgardena, Super Freak Ricka Jamesa…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.