A kako ona izgleda bez odjeće? Nema nikoga tko se to nije zapitao – i stoga ne čudi što je aplikacija koja to radi postala golemi hit. S druge strane, ne čudi ni što je ta aplikacija brzo netragom nestala – vjerojatno zato što je autoru naposlijetku ipak proradila savjest…

DeepNude je aplikacija koja radi već nekoliko mjeseci, no jučer je uklonjena – nakon što je dobila golemi publicitet člankom koji je objavio Motherboard. Anonimni autor, koji se predstavio kao Alberto, objavio je na Twitteru kako ju uklanja iz praktičnih razloga – jer nema infrastrukturu potrebnu za više od pola milijuna korisnika, koliko ih je nagrnulo – ali i iz moralnih razloga: „ne želimo zarađivati novac na taj način“.

Aplikacija za Linux i Windowse bila je besplatna – ali samo dok „razodjeva“ slike u niskoj razlučivosti: ako ste htjeli sliku visoke razlučivosti (s manjom oznakom Fake – lažnjak!), morali bi platiti 50 dolara.

Alberto nije objavio koliko ih je platilo.

Kako upozorava Huffington Post, možemo očekivati još takvih aplikacija, od autora s manje skrupula, koji ih koriste i za video, uz pomoć umjetne inteligencije kao što je besplatno dostupni algoritam pix2pix Sveučilišta UCLA.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.