Već je objavljeno nekoliko istinitih priča o ljudima kojima je Appleov „pametni“ e-sat doslovce spasio život – preko aplikacije Apple Health kojom Apple Watch upozorava na zdravstvene probleme prije nego što ih sami primjetite, ili preko mogućnosti da pošaljete hitnu poruku u slučaju nevolje.

Najnoviji primjer stiže iz američke države Maine, gdje je lokalni list objavio priču o 87-godišnjoj Dotty White koja je doživjela prometnu nesreću u kojoj je druga strana – jednostavno pobjegla. Dotty je pokušala nazvati svoje bližnje, ali uz višestruke prijelome – jednostavno nije mogla dohvatiti svoj mobitel. A zapravo – nije ni morala, jer Apple Watch je automatski detektirao da je došlo do sudara i sam poslao poruke njenim bližnjima: sinu u Floridi, kćeri u Massachusettsu, i drugoj kćeri – u istoj državi, Maine, koja je smjesta pohrlila u pomoć.

Apple Watch

Detektor pada (i sudara) dodan je u Apple Watch serije 4 lani, a zanimljivo je da će se automatski aktivirati samo kod osoba starijih od 65. Ostali moraju aktivirati tu mogućnost sami; upute su ovdje (na hrvatskom).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.