Google je prošlog tjedna uveo nove mogućnosti za Karte, koje pomoću umjetne inteligencije prate stanje na cestama i preporučuju kako izbjeći gužve. No da ih ne treba slijediti bez provjere – pokazuje najnoviji slučaj iz Denvera.

Kako piše lokalni Denver7, stotinjak ljudi zapelo je u blatu na više od nekoliko sati. Tog je jutra, kao mnogo puta, u Denveru zavladala prometna gužva na putu za zračnu luku, zbog koje su mnogi potražili obilazni put. Google Karte su ih poslale na lokalni put na kojem su bili radovi. No ono što nisu pokazale je da je jedna traka bila zatvorena zbog radova – a tog je jutra padala kiša zbog koje se iskrivio prometni znak o radovima, a čini se da ni Google Karte nisu pokazivale kako je put postao jednosmjeran. Tog je jutra padala žestoka kiša zbog kojeg su dva auta zapela u blatu – i blokirala cijelu kolonu.

Rezultat: stotinjak vozila je zapelo na cesti, u čepu koji je potrajao nekoliko sati, a najgore su prošla vozila koja su pokušala zaobići cestu – da bi zapela u još gorem blatu.

„Vi vozite. Ne voze Google Karte. Bacite pogled na njih da vidite rutu, ali niste leming da ju slijedite egzaktno“, komentirao je gradski službenik zadužen za promet Jayson Luber.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.