Symantec je objavio najnoviju sigurnosnu opasnost: takozvani Media File Jacking, koji omogućuje zlonamjernim hakerima da ukradu fotografije, ali i druge datoteke koje se prenose uz chat preko WhatsAppa.

WhatsApp je objavio da radi na rješenju problema, a do tada možete u postavkama isključiti spremanje fotografija na uređaj, što se inače obavlja automatski.

Postupak je jednostavan: kliknite na tri okomite točke u gornjem desnom uglu, odaberite Postavke  pa Uporaba podataka i memorije (kao na donjoj slici) te isključite sve mogućnosti pod Automatsko preuzimanje medija.

WhatsApp

Osim WhatsAppa, ista opasnost prijeti i Telegramu.

U oba slučaja, opasnost se pojavljuje samo na Androidu: iOS verzija je sigurna, na njoj nema opasnosti od Media File Jackinga.

Telegram je sigurniji od WhatsAppa, jer po defaultu neće omogućiti krađu datoteka, no riječ je o već drugom sigurnosnom problemu Telegrama kojeg je Symantec otkrio i objavio u jednom danu: drugi je Mobonogram, aplikacija koja se lažno predstavlja kao Telegram, i koju je – prije nego što je uklonjena iz Google Play Trgovine – preuzelo više od 100.000 ljudi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.