Od prijenosa koncerata uživo do popularnih video spotova poput Me!, I Don’t care i Señorita ljudi koriste YouTube kako bi otkrivali novu glazbu. Ali, YouTube je stvoren za gledanje, što je u prošlosti značilo neprestano prebacivanje između različitih glazbenih aplikacija i YouTubea. To više nije neophodno, jer od danas je u Hrvatskoj dostupan YouTube Music.

To je glazbena streming usluga pokrenuta pred više od godinu dana a omogućuje pretraživanje, lakše istraživanje i personalizaciju glazbenih videa i drugih sadržaja vezanih uz glazbu.

Google navodi ovih šest prednosti YouTube Musica:

  1. Sve je dostupno ovdje. Ne samo glazbeni spotovi već i službeni albumi, singlovi, remiksevi, nastupi uživo, obrade te sva glazba koju je gotovo nemoguće pronaći, osim na YouTubeu.
  2. Preporuke izrađene za vas. Početni zaslon koji se dinamično prilagođava kako bi dao preporuke ovisno o tome što ste slušali prije, gdje se nalazite i što radite. Možda u teretani dok vježbate? Opuštate se dok putujete na posao? Takva glazba je upravo ovdje, izabrana samo za vas.
  3. Tisuće popisa za reprodukciju svih žanrova, za sva raspoloženja i sve prilike. Bez obzira koju glazbu volite, gdje se nalazite, što radite u tom trenutku ili kakvog ste raspoloženja, možete pronaći pravi popis za reprodukciju za taj trenutak. Isprobajte „Blogged 50” kako biste otkrili novu glazbu ili „Indie Under Pressure” kako biste podigli raspoloženje.
  4. Pokušajte s „ona hipsterska pjesma s fućkanjem” ili „rap pjesma s flautom” – tu smo za vas. Također, pjesme možete pretraživati unosom stihova (čak i ako nisu točni). To je „Starbucks lovers”, je li tako?
  5. Najpopularniji video spotovi. Najpopularnije video spotove na svijetu u ovom trenutku možete pronaći u sklopu rubrike Najpopularnije. Putem YouTube Music Premiuma, jednostavnim pritiskom gumba možete neometano prelaziti između pjesme i njenog glazbenog spota za iskustvo gledanja i slušanja bez prekidanja.
  6. Bez interneta? Nema problema. Izaberite YouTube Music Premium za slušanje bez oglasa, u pozadini i u pokretu s preuzetim sadržajem. Dodatno, vaš izvanmrežni miks automatski preuzima omiljene pjesme za svaki slučaj ako ste vi zaboravili.

Usluga je, kako smo već navikli od Googlea, besplatna, uz oglase, ali nudi se i u verziji YouTube Music Premium, s naknadom za plaćanje koja omogućuje slušanje u pozadini, preuzimanje sadržaja i iskustvo bez oglasa za 59,99 kuna mjesečno. Ljubitelji glazbe mogu dobiti jedan mjesec besplatno za uslugu YouTube Music Premium ovdje, a nakon toga za 59,99 kuna mjesečno te 89,99 kuna mjesečno za Family Plan.

Također, od danas je dostupna i usluga YouTube Premium koja korisnicima omogućuje značajke Music Premiuma kao i iskustvo bez oglasa, gledanje u pozadini te preuzimanje sadržaja s cijelog YouTubea. Isto tako možete gledati YouTube Originals serije i filmove, uključujući hit seriju Cobra Kai i mnogo više. YouTube Premium možete isprobati besplatno na mjesec dana ovdje, a nakon toga za 71,99 kuna mjesečno ili 109,99 kuna mjesečno za Family Plan.

YouTube Premium

Google Play Music pretplatnici automatski će dobiti pristup YouTube Music Premiumu po cijeni koju su dosad plaćali samo za Music uslugu. Ništa se ne mijenja s platformom Google Play Music; još uvijek će se moći pristupiti cijeloj kolekciji kupljenoj glazbi, učitanom sadržaju i listama za reprodukciju u Google Play Musicu, kao i do sada.

Nova YouTube Music aplikacija dostupna je u Hrvatskoj s Play Storea i App Storea ili preko web playera na music.youtube.com.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.