Huawei ne staje: premda mu je i dalje onemogućen izlaz na američko tržište (nakon silne akcije kineskih vlasti, Trump je popustio samo time što sada Huawei može kupiti američku tehnologiju, ali ne i prodati svoje proizvode Amerikancima) Huawei dakako i dalje predstavlja nove modele, koji su u pravilu po nečemu originalni i posebni.

Kada je u pitanju Honor, Huaweijev brend mobitela za mlade, u pitanju je cijena: novi modeli nude najjače mogućnosti, po najnovijoj „modi“, a po cijeni nižoj od konkurencije. To vrijedi i za Honor 9X, danas predstavljen za kinesko tržište – a na našem ga možemo očekivati najesen.

9X je prvi Honor s kamerom koja iskače na dodir (pop-up). Ako nas pitate, to rješenje nam se čini praktičnije od prednje kamere koja zauzima dio ekrana. Ovako, Honor 9X ima elegantno super-tanko kućište oko ekrana, a vitke linije ne kvare ni skeneri otiska prsta: oni su ugrađeni sa strane, a ne u ekran.

Našlo se mjesta i za standardni priključak za slušalice.

Za cijenu od 1.399 juana (otprilike isto toliko kuna – no svakako očekujte višu cijenu u našim krajevima!) dobit ćete i 6,59“ LCD ekran, Huaweijev vlastiti 7-nanometarski čipset Kirin 810, baterija od 4000 mAh, 4 GB RAM-a, 64 GB ugrađene memorije i dvije kamere straga. Verzija 9X Pro za 2.199 juana nudi tri kamere straga i dvostruko više memorije (jedne i druge), dok su ostali detalji isti (ekran, pop-up selfie kamera od 16 megapiksela…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.