Novi model Samsungovog pametnog ručnog sata za osobe aktivnog životnog stila nedavno je ažuriran novim mogućnostima, a jučer je predstavljen novi model: Galaxy Watch Active2.

Novih je mogućnosti dosta, ali jučerašnje predstavljanje ipak treba shvatiti tek kao zagrijavanje – uvod u sutrašnje predstavljanje novog Notea 10.

Premda Samsung nije istaknuo tu mogućnost, većina komentatora je podvukla elektrokardiogram (EKG), alatku koja doslovce spašava živote, a koju je dosad nudio Apple Watch.

Nove mogućnosti možemo podijeliti na dizajnerske (Active2 je lakši, manji i tanji i od starog modela i od konkurencije – promjer kućišta mu je tek 44 ili 40 mm), funkcionalne (rotirajući okvir koji se može okretati u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto nudi nova svojstva, što olakšava upotrebu aplikacija), senzorske (automatski će se aktivirati kad prepoznaju da ste se krenuli baviti nekom od 39 različitih aktivnosti; primjerice, za trčanje će dati prijedloge sedam različitih programa vježbanja).

Zgodna nova mogućnost ja My Style: možete fotografirati bilo što – recimo vašu današnju odjeću – te boje i stil prilagoditi željenom izgledu. U svakom trenutku možete birati selfie ili standardno fotografiranje.

Umjetna inteligencija nudi i mogućnost prevođenja (glasom i tekstom) na 16 jezika. (Među njima, dakako, nije i hrvatski.)

Galaxy Watch Active2 će se nuditi u dvije verzije. Standardna će se u SAD-u moći kupiti 27. rujna po početnoj cijeni od 280 dolara, a kasnije stiže i LTE verzija, u kućištu od nehrđajućeg čelika.

Samsung Galaxy Watch Active2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.