Microsoft je još 2015. pokrenuo, a kasnije i nadogradio uslugu koja omogućuje automatsko prevođenje prilikom razgovora – tako da možete komunicirati sa osobom koja ne govori istim jezikom kao vi (pod uvjetom da vi govorite engleski ili neki drugi svjetski jezik – usluga još uvijek ne obuhvaća hrvatski jezik).

A da bi poboljšao kvalitetu te usluge, Microsoft je angažirao tvrtke koje prate te vaše razgovore – kako je otkrio i objavio Motherboard.

Microsoft je doduše svojim partnerima predao „gole“ razgovore, bez podataka o identitetu korisnika, ali kako pokazuju podaci – sami korisnici prilikom Skype razgovora često šalju svoje podatke sugovornicima. K tome, mnogi razgovori su posve privatne prirode, često povezani sa seksom.

Kako podsjeća Daily Beast, Apple i Google su također koristili ljude koji slušaju online razgovore, ali su napustili tu praksu – nakon žestokih kritika medija i korisnika.

Microsoftova FAQ stranica navodi da Skype razgovori mogu biti praćeni – bez detalja o tome kako se prate – ali ne nudi način da se to isključi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.