Samsung je sinoć u New Yorku predstavio novi Galaxy Note10 koji u prvi put dolazi u dvije veličine: standardnoj i Plus.

„Običan“ Note10 dolazi sa 6,3″ Ceramic Infinity zaslonom koji je, sudeći po specifikaciji ali i po prvim reakcijama nezavisnih novinara, najbolji ekran na tržištu. Kako je okvir ispod i iznad njega minimalan, sa strane ga ni nema, a tijelo je tanje od osam milimetara – mobitel je još uvijek prihvatljivih dimenzija.

Prati ga S Pen olovka koja je dobila nove mogućnosti – poput zumiranja slike na ekranu i kameri – te žiroskop i akcelerometar. Proširene su i mogućnosti DeX-a, koji omogućuje da ga koristite kao računalo: jednim klikom se spaja na Windows 10 računalo, a dalje ga možete koristiti mišem i tipkovnicom.

Prednja kamera zauzima manje prostora na ekranu nego ikad, a nudi autofokus, dok su straga tri kamere koje mogu raditi kao 3D skener te dodavati AR objekte. Nova mogućnost je i Video Live Focus, a i zvuk će se stabilizirati i automatski fokusirati pomoću tri mikrofona.

Loša vijest je da nema priključka za slušalice; Samsung ga je izostavio da bi napravio više mjesta za bateriju. Ona nudi 3.500 mAh (4.300 na Plusu) i podržava brzo punjenje snagom od 45 Watta, no ne i punjačem koji se s njim isporučuje.

Galaxy Note 10

Note10 izlazi 23. kolovoza. Cijena je 6.649 kuna za početni model s 8 GB RAM-a i 256 GB ugrađene memorije. Za 7.749 kuna dobit ćete Plus varijantu sa 6,8″ ekranom, dodatnom depth-of-field kamerom, utorom za mikro SD kartice (kojeg „običan“ Note10 nema) i 12 GB RAM-a (a postoji i još skuplja varijanta s 512 GB ugrađene memorije: 8.549 kuna). Kasnije će im se pridružiti i 5G varijanta (koja, za razliku od 4G varijanti, prima samo jedan SIM). Dotad, nadajmo se da će na našim mrežama proraditi veća brzina 4G-a: LTE Cat 2.0, koju Note10 među prvima podržava.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.