Google nastavlja sa gašenjem manje popularnih usluga: nakon što je ugasio neuspješnu konkurenciju Facebooku Google+ i još nekoliko manje uspješnih aplikacija i usluga, ovoga tjedna je ugašen i Google Trips.

Premda smo u recenziji Google Tripsa ocijenili kako smo zadovoljni onime što aplikacija nudi – Google je očito ocijenio kako će bolji proći ako njegove mogućnosti preraspodijeli kroz svoje osnovne usluge: tražilicu i Google Maps.

Sve mogućnosti koje je nudio Trips još uvijek nisu preraspodijeljene: hoteli, avio karte i rezervacije koje ste napravili s tom aplikacijom već su registrirani kroz vaš Google račun (tako da Google zna što vam je bitno kada koristite Google tražilicu kada planirate slijedeće putovanje) ali bilješke (Notes) koje ste unijeli u Google Trips još uvijek nisu dostupne: Google će ih kasnije dodati vašim podacima.

Google Maps već nudi savjete za putovanje, a ubuduće će automatski dodavati podatke o putovanjima za koje ste rezervirali karte ili smještaj.

Detalji su dostupni ovdje.

Udarne mogućnosti Tripsa – pronalaženje povoljnog smještaja i avio-karata – prebačeni u na web adresu google.com/travel, a kako bi popularizirao tu uslugu, Google je objavio kako jamči za cijene avio karata do 2. rujna: ako se cijena koju je preporučio smanji, vratit će vam do 500 dolara. Nažalost, usluga je dostupna samo za letove iz SAD-a i samo za američke državljane.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.