Kako smo objavili prekjučer, Huawei je predstavio novi OS: Harmony, kojeg će koristiti na svojim smartfonima ako američka vlada ne odustane od plana da mu onemogući puni pristup Androidu. A jučer je predstavljen i prvi uređaj koji ga koristi: pametni televizor Honor Vision.

Prvi televizor brenda Honor zasad će biti dostupan samo na kineskom tržištu, po početnoj cijeni od 4.799 juana (otprilike isto toliko kuna), što se doima kao vrlo povoljna cijena kada se upoznaju njegove mogućnosti. Za kvalitetu slike 55″ 4K televizora brine se čak sedam tehnologija: MEMC (procjena kretanja i kompenzaciju pokreta), HDR dinamički raspon, super rezolucija (SR), smanjenje buke (NR), poboljšanje dinamičkog kontrasta (DCI), automatsko upravljanje bojama (ACM) i lokalno zatamnjenje (LD). Sve skupa pokreće novi Huaweijev osmojezgreni procesor čipset Honghu 818.

Televizor je opremljen softverom koji pojednostavljuje da se smartfon koristi kao daljinski upravljač, kao i prikaz slika i videa s njega, dok se zvuk može slušati na mobitelu preko Bluetooth ili običnih slušalica. Mobitel i televizor mogu se spojiti, brzo i sigurno, i preko NFC-a, a zgodna se čini i mogućnost tipkanja teksta na Smart TV-u preko mobitela.

Ekskluzivan je i dizajn: okvir mu je „debeo“ tek 6,9 mm, tako da ekran zauzima čak 94 posto površine televizora.

Huawei je predstavio i Honor Vision Pro TV, iste veličine, ali s pop-up kamerom za videokonferencije, šest mikrofona i šest zvučnika – „običan“ Vision ih ima „samo“ četiri.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.